kompetenciafelhők

cloud-native platform technológiák

Nagyvállalati ügyfeleinknél cloud-native runtime platformokat (konténer orkesztráció, logging, monitoring) telepítünk és illesztünk a meglévő IT infrastruktúrájukhoz, majd támogatjuk ezek hosszútávú hibamentes/magas rendelkezésre állású működését.

kitchen
korte
photo

Nagy Péter

felhőfelelős

photo

Felhőfelelősként egyik legfontosabb feladatom, hogy kialakítsam a platform technológiák tekintetében a felhő szakmai portfólióját, figyelembe véve a nagyvállalati ügyfeleinknél felmerült igényeket és a szakmai trendeket. Mindeközben pedig arra törekszem, hogy biztosítsam a szakmai fejlődési utat a kompetenciafelhő tagok számára a portfóliónkban lévő platform technológiákkal kapcsolatban.

/ kapcsolódó szolgáltatás

cloud platforms

A felhőalapú technológia számos előnyt kínál a hagyományos alkalmazás-telepítési modellekkel szemben, ideértve az informatikai és fejlesztési erőforrások hatékonyabb felhasználását, a könnyebb és olcsóbb karbantartást, valamint a folyamatos szolgáltatásnyújtást a különböző csatornákon keresztül. Átfogó tudással rendelkezünk a felhőalapú technológiákat illetően, amelyeknek köszönhetően lehetővé válik a hálózati alapú alkalmazások telepítése és üzemeltetése egy megosztott és rendkívül rugalmas ICT-környezetben.

felhő

Alkalmazott felhőalapú technológiák, amelyekben folyamatosan fejlesztjük tudásunkat

/ Konténer technológiák: Docker, CRI-O, Podman
/ Konténer orkesztrációs megoldások: Kubernetes, OpenShift/OKD, VMware vSphere with Kubernetes, BanzaiCloud Pipeline
/ Public cloud-ok: Azure, AWS
/ Monitoring (observability) eszközök: Prometheus, Grafana, Jaeger
/ Incident management: PagerDuty, OpsGenie
/ Logging eszközök: Elastic stack, Fluentd
/ Service mesh: Istio, BanzaiCloud Backyard

Mit csinál egy kompetenciafelhő tag a projektekben?

A cloud-native platform technológiák kompetenciafelhő tagjai az alábbi projektekbe és support lehetőségekbe kapcsolódhatnak be:

Nagyvállalati ügyfeleink manapság a fejlesztési és üzemeltetési folyamataik egyszerűsítésére konténer orkesztrációs PaaS (Platform as a Service) infrastruktúrát vezetnek be. A mi feladatunk a technológiai integrációs kérdések megoldása: a Kubernetes alapú orkesztrátort (pl. OKD vagy OpenShift) a nagyvállalat informatikai rendszerébe (logging, monitoring, CICD, AD, loadbalancer, network, IaaS, security elvárások, jogosultságkezelés, backup/restore, perzisztens storage stb.) kell illesztenünk.
Miután nagyvállalati ügyfeleinknél bevezetésre került egy PaaS platform, jellemzően éveken keresztül a továbbfejlesztésére kell összpontosítanunk az alábbi témák figyelembevételével: verzió upgrade-ek, DMZ kialakítás, beköltöző üzleti projektek igényeinek megvalósítása, Service mesh.
Nagyvállalati ügyfeleinknél az elmúlt évtizedekben több száz alkalmazás került bevezetésre, ezek nagyrésze mára legacy-vá vált, üzemeltetésük ellehetetlenült. Ezen alkalmazások konténerizációját és egy egységes konténer futtató környezetbe való migrációját segítjük.
Amikor nagyvállalati ügyfeleinknél bevezetésre kerül egy konténer orkesztrációs platform, akkor hirtelen rengeteg új technológia „szakad rájuk”: Docker, OpenShift, CICD, DevOps, Prometheus, ELK, Service mesh, stb. Oktatás keretein belül segítjük az üzemeltetőknek, fejlesztőknek, architekteknek, projektvezetőknek, vezetőknek a termékek megismerését, hogy minél könnyebben birtokba vehessék az új platformot.
Az általunk bevezetett konténer orkesztrációs platformok rendszerint kritikus üzleti alkalmazásokat futtatnak, ezért rendkívül fontos a futtató platform magas rendelkezésre állása, melyhez 7X24 támogatást biztosítunk.
Miután nagyvállalati ügyfeleinknél bevezetésre kerül egy konténer orkesztrációs platform, gyors ütemben elkezdenek beköltözni az üzleti projektek. Az alábbi témákban nyújtunk támogatást számukra: konténerizáció, logging, monitoring, service-to-service kommunikáció, healthcheck, autoscaling, base image, alkalmazás konfiguráció.
izzoman

csatlakozz hozzánk!

fejlődj és dolgozz velünk együtt