kompetenciafelhők

fejlesztési és szállítási folyamatok automatizálása

A fejlesztési és szállítási folyamatokon belül azonosítjuk a fejlesztők, tesztelők, biztonsági szakemberek és üzemeltetők munkájában a manuális folyamati lépéseket. Ezután kontrollált, megismételhető és auditálható automatizált folyamatokat alakítunk ki, mellyel hatékonyabbá és hibamentesebbé tesszük a működést.

gyár
korte
photo

Horváth Attila

felhőfelelős

photo

Felhőfelelősként a feladatok sokszínűsége miatt célom, hogy a tudásmegosztás hatékonyan működjön a csapaton belül és - részben ezáltal - egy olyan közegben éljék szakmai életüket a tagok, ami nyitottá teszi őket új technológiák megismerésére. Emellett fontosnak tartom, hogy a kollégák példát mutassanak egymásnak, hogy magabiztosan álljunk neki olyan feladatoknak, amelyek egy teljesen új probléma eddig ismeretlen eszközzel való megoldását kívánják meg.

/ kapcsolódó szolgáltatás

automatizálás

Munkánk során feltérképezzük az IT folyamatokat és lépésekre bontjuk azokat. Analitikus gondolkozásunknak köszönhetően megértjük a lépések közötti összefüggéseket és az elvárt működést, és ezek alapján alakítunk ki olyan automatizált megoldásokat, amelyek meggyorsítják, viszont nem korlátozzák a folyamat végrehajtóinak munkáját. Figyelembe vesszük a fejlesztők, a tesztelők és az üzemeltetők szemléletmódját és prioritásait, hogy az együttműködés még hatékonyabbá váljon.

automata

Feladataink megoldásához elengedhetetlen az alábbi eszközök ismerete és hatékony használata

/ Programozási nyelvek (Java és Groovy)
/ Build eszközök (Maven, Gradle)
/ Verziókezelő eszközök (Gitlab és Bitbucket)
/ Continuous integration és deployment automatizálás eszközök (Jenkins, Bamboo, Automic)
/ Artifact repository-k (Nexus, Artifactory)
/ Konfigurációkezelő eszközök (Ansible, Terraform)
/ Adatbázis automatizáló eszközök (Flyway, Liquibase)
/ Konténerizációs technológia (Docker)

Mit csinál egy kompetenciafelhő tag a projektekben?

Munkánkra jellemzők a rövid lefutású, de gyakran új ügyfél problémát új technológiával megoldó feladatok. Erős fejlesztői kvalitásunk mellett nyitottak vagyunk a tesztelők és üzemeltetők világára, valamint a folyamatok megismerésére és elemzésére is. Nem okoz gondot számunkra, ha több témán párhuzamosan kell dolgoznunk, továbbá nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatos fejlődésre az új technológiák megismerése által.

izzoman

csatlakozz hozzánk!

fejlődj és dolgozz velünk együtt